Bild1-1024x683.jpg

Partnerinvest – för företag med ekonomiska svårigheter

Vi på Partnerinvest brinner för bolag och allt som hör därtill. Vårt namn är egentligen precis vad det låter; vi är en partner till bolag som befinner sig i ekonomiska svårigheter och investerar med hög kunskap, gedigen erfarenhet och eget kapital. Med andra ord är Partnerinvest en företagsgrupp som arbetar för transformation av bolag som på olika vägar hamnat i ekonomiska svårigheter.

Vi ser en potential i bolag som för tillfället inte har den bästa lönsamheten och med öppenhet, ärlighet och respekt vänder vi bolaget till dess rätta värde. Vi besitter hög kunskap och är särskilt starka inom affärsjuridik, affärsutveckling, projektledning och kommunikation.

Vad gör vi på Partnerinvest?

Ekonomiska svårigheter kan drabba vilket företag som helst och av flertalet olika anledningar. Det kan bero på exempelvis störningar i organisationen, felaktiga beslut och inte sällan en förändrad marknad. Detta kan drabba företaget svårt och när det sker finns Partnerinvest, en trygg partner när det inte riktigt blev som det var tänkt.

Vi ser potential i bolag som för tillfället inte har den bästa lönsamheten och där vi ser att vi kan göra skillnad. När vi tar oss an ett bolag investerar vi med våra kunskaper, erfarenheter och eget kapital. Vi sätter samman ett team som passar bolaget, såväl in-house kompetens som utomstående kompetens, allt beroende på vad bolaget faktiskt behöver för en vändning. Med denna investering återställer vi bolaget till dess rätta värde, något vi kallar för turnaround.

Hur kan vi hjälpa dig?

Som vi nämnt investerar vi i bolag med ekonomiska svårigheter och får upp det på banan igen. Vi har ett par kriterier för de bolag vi tar oss an:

  • Minst 300 miljoner kronor i omsättning.
  • Huvudsaklig verksamhet i Sverige.
  • Att bolaget ej bedriver oetisk verksamhet. För oss innebär det bolag som driver verksamheter rörande sms-lån, vapen och betting, eller annat som av oss anses oetiskt.

I övrigt investerar vi och har ett intresse för alla branscher. Om du vill läsa mer om våra kriterier finner du det här.

Efter kontakt med oss och förfrågan om vårt intresse att förvärva ett bolag utlovar vi svar inom ett par dagar. Det är för oss viktigt att arbeta med snabba beslutsvägar. Vi har förståelse för att arbetet ska gå snabbt och vara effektivt samt att processen inte bör vara lång och utdragen för bolaget.

Vad är viktigt för oss när vi hjälper bolag med ekonomiska svårigheter?

I vårt arbete med bolag är våra värderingar öppenhet, ärlighet och respekt centrala för allt arbete vi utför. Vi har en stor respekt för dig som entreprenör och ditt bolag och vi arbetar alltid för goda relationer. Det är såklart viktigt för oss att vi gör den här resan tillsammans, även under de svåra stunder som oundvikligt uppstår. Det är inte ovanligt med stora förändringar med målet att främja bolagets bästa vilket är viktigt att ha med sig under resans gång. Vi är en personlig partner och med ett team som vill företagets bästa.

Vi är angelägna om att ständigt arbeta utifrån ett långsiktigt perspektiv och det gäller även då vi ofta är en relativt kortsiktig ägare. Det är viktigt för oss att ni är redo att driva bolaget vidare mot skyarna när Partnerinvest lämnar över till nästa ägare. Den resa vi gör, den gör vi tillsammans.

Upplever du ekonomiska svårigheter? Eller kanske har du bara en fråga? Varmt välkommen att höra av dig till någon av våra kompetenta medarbetare.

Ekonomiska svårigheter.

Upplever du ekonomiska svårigheter – Kontakta oss!

Välkommen att kontakta oss redan idag. Inga frågor är för små eller stora och vi vet att det inte sällan är svåra frågor att ställa. Vi besitter hög kompetens och vi kommer att göra vårt allra bästa för att hjälpa dig. Kontakta oss här.